Mythische Stenen deel 6: Mecklenburg-Vorpommern

0
258
Mecklenburg-Vorpommern

Het megalitisme doortrok een groot deel van de Trechterbekercultuur. In deel 6 trekken we richting Poolse grens, met Wollschow waar tientallen dolmens bij elkaar liggen. We bezoeken het eiland Rügen dat vergeven is van de hunebedden, met de site Lanken-Granitz. Ook hier werden de meeste hunebedden langs de Oostzeekust gebouwd. In Mecklenburg-Vorpommern zal je veel trapezoïde langgraven tegenkomen, die vermoedelijk zijn vormgegeven naar het voorbeeld van de plattegrond van de huizen in de steentijd. In Stralendorf ligt een bijzonder langgraf met een hele lange staart. We maken natuurlijk een uitstapje naar de musea van Berlijn. We maken kennis met de Kogelamforencultuur, die net als de Touwbekercultuur en Klokbekercultuur met grote regelmaat bestaande hunebedden hergebruikte.

Mecklenburg-Vorpommern

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.