Mythische Stenen deel 7: Zweden en Noorwegen

0
461
Zweden en Noorwegen

Vooral het zuiden van Zweden is een prachtige reisbestemming voor archeologische geïnteresseerden. Het 252 pagina’s tellende deel 7 bevat teveel monumenten om op te noemen. Een paar must-visit-sites zijn Ljunghög, Örenäs Gångrift, de sites rond Fallköping, de necropolis van Ekornavallen en diverse sites op Öland. De musea van Lund en Stockholm hebben prachtige vondsten in hun collectie. Hoewel van later datum zijn de rotstekeningen zeer indrukwekkend, waaronder Tanum, Hemstahällen en Massleberg. In Noorwegen zijn bij het noordelijke Alta prachtige tekeningen te zien. Het verhaal dat de makers je willen vertellen, zie je soms voor je afspelen. Omdat het ook in de steentijd in Zuid-Noorwegen koud was, zijn daar weinig monumenten uit die tijd te vinden. Er worden vier hoofdstukken aan gewijd.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.