Mythische Stenen deel 8: Polen en Bornholm

0
411
Polen en Bornholm

In deel 8 trekken we vanuit Zweden naar het Deense eiland Bornholm, waar ook veel hunebedden liggen en diverse rotstekeningen te zien zijn. Hoewel het eiland 30 kilometer uit de kust ligt, was het blijkbaar goed te bereiken voor de zeevarende kolonisten. De stijl van de hunebedden is vergelijkbaar met die in Zweden en op Seeland. Vanuit Bornholm trekken we via Rügen naar Polen. Die afstand was voor de kolonisten blijkbaar te groot, want Rügen heeft een eigen stijl die niet verwant is aan die we op Bornholm zagen. Polen heeft een klein aantal, maar niet minder indrukwekkende, monumenten. Bij Lupawa, Wytrzychowice, Sanowo liggen bijzondere langgraven met lange staarten. Er lijkt sprake van verwantschap met Stralendorf in Mecklenburg-Vorpommern. We maken kennis met de Lengyelcultuur die in deze regio de Trechterbekercultuur heeft beïnvloed. Een bezoek aan Warschau, Krakau en Gdansk mag niet ontbreken.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.