Midden-Duitsland

In deel 9 maken we kennis met de Rössencultuur die ook al een vorm van trechterbekers kende, maar die nog geen megalithische bouwwerken kende. De Rössencultuur vormde wellicht de overgang tussen de Bandkeramiekcultuur en de Trechterbekercultuur. We bezoeken daartoe de prachtige archeologische musea van Wolfenbüttel, Brandenburg, Hannover en Weimar. De Sieben Steinhäuser op een militair oefenterrein vormen een hoogtepunt. En ligt er een zwangere vrouw op de deksteen van Hohe Berg? Meer naar het zuiden liggen de galerijgraven van de Wartbergcultuur, die zich tussen SOM-cultuur en Horgen-cultuur innestelde.

Dit boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum of via https://mythicalstones.eu/nl/mythische-stenen

Vorig artikelMythische Stenen deel 8: Polen en Bornholm
Volgend artikelMythische Stenen deel 10: Noord-Frankrijk, Jersey en Guernsey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.