Nieuw boek over De Hondsrug Unesco Global Geopark

0
671
Cover boek De Hondsrug van Karin Broekhuijsen

Op vrijdag 1 april is het boek De Hondsrug, een machtig gebied met foto’s van Karin Broekhuijsen verschenen. Het boek is een samenwerking tussen De Hondsrug UNESCO Geopark en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum.

De Hondsrug trekt een zeventig kilometer lange kaarsrechte lijn door het landschap van Noord-Nederland. Zo’n 150.000 jaar geleden maakten ijs, water en wind hier een landschap dat uniek is in Europa.

Het boek nodigt je uit om kennis te maken met de Hondsrug en om de schoonheid van dit bijzondere stukje Nederland te ontdekken. Ze vertelt een verhaal dat in de ijstijden begon en laat zien hoe de effecten van de natuurkrachten van weleer in het landschap zichtbaar zijn gebleven. Het feit dat de ontstaansgeschiedenis van het Hondsruggebied nog steeds zo duidelijk zichtbaar is, heeft ervoor gezorgd dat het gebied sinds 2015 het predicaat UNESCO Global Geopark mag voeren.

De Hondsrug is een van de oudst bewoonde gebieden van Nederland. Al duizenden jaren wonen en werken hier mensen. Het boek neemt je mee naar de plekken waar ooit de eerste mensen zwierven. Het vertelt het verhaal van de hunebedbouwers, die ons de oudste monumenten schonken. De foto’s van Karin Broekhuijsen tonen de schoonheid van een eeuwenoud cultuurlandschap met zijn prachtige boerderijen en dorpen. De beelden laten je de stilte van de natuur voelen.

De Hondsrug, een machtig gebied om nooit te vergeten en om steeds weer naar terug te keren.

De Hondsrug, een machtig gebied / Fotografie: Karin Broekhuijsen / ISBN 9789023258025 / aantal pagina’s 160/ verkoopprijs € 25,00

Het boek is verkrijgbaar in de winkel van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.