Oerweekend bij het Hunebedcentrum
Paastip voor het hele gezin

0
510
TRB boerderij Frank Wiersema

Overal oermensen. Wol, amuletten, pijl en boog, vuur en verhalen. Waan jezelf terug in de oertijd. Ruik hun kleding, voel hun sieraden en ontdek hun gewoonten. Op zaterdag 16 en zondag 17 april viert het Hunebedcentrum de prehistorie, en een klein beetje de coronavrijheid. Maar naast de speurtocht, de Oerverhalen-app, de interactieve spellen en onze expositie, geniet je dit weekend van  extra veel oermensen. Vraag ze het oerhemd van het lijf, doe met ze mee en beleef de tijd van onze vroegste voorouders. Stap in één van de oudste verhalen van Nederland.

Levende geschiedenis
Riemke Scharff (hoofd activiteiten bij het Hunebedcentrum) is blij: “We zijn enorm blij dat we dit weer kunnen organiseren. Het hoort bij het DNA van het Hunebedcentrum om een paar keer per jaar uit te pakken met een dergelijk Oerweekend, eindelijk kunnen we zonder voorbehoud losgaan!”
Jaarlijks organiseert het Hunebedcentrum drie Oerweekenden per jaar, maar door corona is dat de afgelopen twee jaar niet mogelijk geweest. Tientallen oermensen mogen nu eindelijk weer samen het weekend kleur geven. Een feest van vuur, boeren en overleven. Het Oerweekend geeft de bezoeker de kans zich een leven voor te stellen zonder de gemakken van de huidige tijd.  Levende en levendige geschiedenis voor jong en oud.

Het Oertijdpark
Het Oerweekend vind plaats in het buitengedeelte van het Hunebedcentrum, het Oertijdpark, met bewoning uit verschillende prehistorische tijden. Boerderijen die duizenden jaren geleden hier op de Hondsrug hebben gestaan. Tijdens het Oerweekend zijn de boerderijen goed gevuld en ontdekken bezoekers oergezellige huiselijkheid. De entreegelden blijven gelijk, voor de reguliere entreeprijs krijgt de bezoeker dus extra veel oerbeleving. “Het is een extraatje voor iedereen die ons op 16 en 17 april bezoekt. Met een museumjaarkaart is het zelfs gratis. En geloof me, je krijgt heel veel extra tijdens het Oerweekend”, aldus Riemke.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.