Tips voor de meivakantie bij het Hunebedcentrum

0
385
stenen zoeken

Ontmoet een oermens

Elke vakantie dag 30 april tot en met 8 mei 2022 – 11:00 tot 17:00 uur

Leef in het verleden! De Hunebedbouwers en hun nakomelingen bootsen het leven in de prehistorie na. Waan je in de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd. Er wordt geleefd, gewerkt en gedaan, zoals men lang geleden deed. Bezoek het Hunebedcentrum en ontmoet een echt oermens.

Stenen zoeken en stenen determineren

4 mei 2022 – 13:30 tot 15:30

Een van de activiteiten in het Hunebedcentrum, is het determineren van stenen, fossielen en andere voorwerpen uit de natuur. Harry Huisman en Marja Braaksma houden spreekuur bij het Hunebedcentrum in Borger. Heb je iets gevonden waarvan je niet weet wat het is, laat het ons zien en determineren. Iedereen mag stenen meenemen, het is voor jong en oud.

Wandeling met gids: Leven met stenen

5 mei 2022 –  start om 13:30
Gerrit Eggink neemt je mee langs diverse stenen. Hij zal je vertellen hoe de stenen in Drenthe terecht zijn gekomen, waarom deze zo belangrijk zijn en wat onze voorvaderen met deze stenen gedaan hebben. Je kunt je melden op de brink bij de ingang van het museum. Graag vooraf aanmelden via communicatie@hunebedcentrum.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Oek kinderwandelroute
Iedere dag op eigen gelegenheid – extra tasje alleen tijdens openingstijden Hunebedcentrum

Stap de wereld in van Oek de Hunebedbouwer. Doe opdrachten onderweg en ontdek zo heel veel over het leven van de oermensen die in Drenthe woonden. De speurtocht is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Je kunt een tasje met extra belevingsopdrachten huren bij het Hunebedcentrum

https://eindjeomindrenthe.nl/borger-oek-de-hunebedbouwer.html

Geopark Game – The Lost Collection
Iedere dag op eigen gelegenheid

Breng jij de wolharige mammoet terug naar het oeroude Hondsruggebied? Hoe moet dat er eigenlijk uit hebben gezien? Ontdek het met Geopark Game – The Lost Collection! De leukste en leerzaamste manier om met het hele gezin Geopark De Hondsrug en Geopark Terra.Vita te verkennen. De app is gratis beschikbaar via de Google Play Store en de Apple App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.