Een bijzonder gezinsuitje met Pinksteren

0
457

Mammoetdagen bij het Hunebedcentrum

Eerste en Tweede Pinksterdag kun je alles ontdekken over de mammoet bij het Hunebedcentrum. Het reusachtige wolharige ijstijdendier spreekt tot de verbeelding. De ijstijd speelt een belangrijke rol in de verhalen van het Hunebedcentrum. Op deze dagen zoomen we in op de mammoet. Doe mee aan de kleurwedstrijd, luister naar de verhalen, dender virtueel mee in een kudde mammoeten en beleef het mammoetpad.

Tijdens de Mammoetdagen wordt het Hunebedcentrum overgoten met verhalen over de mammoet. Naast de verhalen uit ons Oertijdpark, vertellen oermensen over de mammoet en zijn leefomgeving. Leer vuur maken, doe de speurtocht en ontdek extra veel over mammoeten. “Met de mammoetdagen bieden we een extra verhaal met extra veel activiteiten rondom de mammoet”, aldus archeoloog Riemke Scharff.

Het Hunebedcentrum wil met deze mammoetdagen meer kinderen bereiken met verhalen over de ijstijden, verhalen die het landschap hebben bepaald en uiteindelijk de basis boden voor het bouwen van hunebedden. “De mammoet is het symbool van de ijstijden en de ijstijden zijn de vormgevers van de Hondsrug geweest en zonder die dikke pakken ijs zouden hier nooit zulke grote keien hebben gelegen. Zonder de ijstijd dus geen hunebed”, aldus Riemke.

Leer alles over de mammoet, geniet van een prachtig bezoek met naast de oerverhalenapp, de speurtocht en alle interactieve spellen, een dag vol met (kinder)activiteiten rondom de mammoet. Je kunt je tickets vooraf reserveren via www.hunebedcentrum.nl. De mammoetdagen beginnen op beide dagen vanaf 11:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.