Hendrik Lanjouw: Boer, boswachter en stenenzoeker – podcast

0
682
podcast boeren

Hendrik Lanjouw werd 88 jaar geleden geboren en groeide op in Anderen. Al vroeg werd hij boer door een ziekte van zijn vader. Vanaf 1967 werd hij eerste medewerker van het stroomdalgebied de Drentse Aa. Van kinds af aan zocht hij de velden en de akkers af naar planten, beestjes en stenen. Met een groeiende interesse in archeologie. Wat heeft hij zoal gevonden en hoe was zijn contact met de archeologen? Ik spreek hem in zijn boerderij in Anloo te midden van zijn vondsten. 

Elke dinsdag een nieuwe aflevering over amateurs, zoekers, boeren en verzamelaars. Unieke verhalen vol vondsten, samenwerkingen en avonturen. Een kijkje in de ziel van mensen met en passie voor archeologie.

De podcast is te beluisteren via deze link:https://open.spotify.com/episode/4wHeHNlp3XVyyFrNNPhMJa?si=0RslHZ4iRfqhVh2uync27w

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.