LWL-Archeologiemuseum in Herne Duitsland

0
404
Herne LWL museum

Het LWL-Archeologiemuseum in Herne in Duitsland is met zijn unieke concept en vormgeving een van de modernste archeologische musea van Europa en de centrale etalage voor archeologie in Westfalen.

Ongeveer 10.000 vondsten onthullen de geschiedenis van de mensheid in Westfalen, van handbijlen gemaakt van mammoetbotten tot poppenhoofden uit de bomresten van de Tweede Wereldoorlog, van sporen van de eerste nederzettingen tot vondsten uit kastelen en paleizen tot de industriële archeologie van de metropool “Ruhr”.

Tentoonstellingsconcept

Net als bij een echte opgraving loopt de bezoeker over een loopbrug door de grondbewijzen van de menselijke geschiedenis, langs graven uit de bronstijd en Romeinse waterputten, door grotten van de Neanderthalers en een middeleeuwse stad.

De koude van de ijstijd, de onrust van de oorlogen tussen Franken en Saksen en de stedelijke opsluiting kan men hier aan den lijve ondervinden.

De existentiële gebieden van het menselijk leven – klimaat, tijd, schrijven en seksualiteit – hebben hun eigen kamers, gemodelleerd naar opgravingstenten.

In het bekroonde onderzoekslaboratorium worden jonge bezoekers zelf ontdekkingsreizigers en wetenschappers. In de bioscoop van het museum worden speelfilms, documentaires en korte films over de Westfaalse geschiedenis vertoond.

Meer informatie over het museum en de wisselexposities is te vinden via de volgende link https://www.lwl-landesmuseum-herne.de/en/

Herne LWL Museum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.