Al bijna 40 organisaties zijn lid van de Europese organisatie Megalithic Routes. Deze route is onderdeel van de Cultural Routes of Europe. Een van de belangrijkste doelstellingen is het ontsluiten van de megalithische monumenten in de deelnemende gebieden. De laatste tijd zien we dat er meer en meer routes ontstaan. Een mooi voorbeeld is de Rutas megaliticas in Sobrarbe in Noord-Spanje.

Nieuwe folder van de Rutal megaliticas in Sobrarbe, Noord Spanje

Een ander voorbeeld is de route in Westfalen in het Ruhrgebied in Duitsland, het meest zuidelijke gebied in Europa waar hunebedden van de Trechterbekercultuur zijn te vinden. In het gebied liggen een stuk of 10 hunebedden die momenteel worden voorzien van nieuwe informatiepanelen. De route (Der Weg der Grossen Steine) is te vinden via de volgende link: https://www.altertumskommission.lwl.org/de/forschung/megalithik/

De Duwelsteene bij Haltern in Westfalen
Voorbeeld van nieuwe informatievoorziening bij de hunebedden in Westfalen
Vorig artikelThe Hondsrugpad chosen as Best Walking Route 2022
Volgend artikelKrepcewo (Kremzow)
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.