Gezocht:  grote Hondsrug keien voor de Hamerlandenroute 3.0

0
528

Op 5 juni 2021 is de Hamerlandenroute onder veel belangstelling feestelijk geopend door voormalig wethouder Henk Heijerman op het moment dat Corona niet langer heerste. De Hamerlandenroute meandert over een tracé van ruim 6 kilometer vanaf startpunt brasserie de Semslanden dwars over de golfbaan, oude spoordijk en het spoorravijn via de Gasselter Es naar het Zandgat. Vanaf het Zandgat is het via de Achterweg terug naar de eindbestemming de Semslanden. De route kent twee apps, drie informatiepanelen en liefst 11 points of interest, die de wandelaar uitgebreid informeren over de gevarieerde en wonderschone natuur. Zie ook www.dehamerlanden.nl

De Hamerlandenroute wordt met reden omarmd door het Hondsrug Unesco Global Geopark èn door het Drentse Landschap. Nergens toont de Hondsrug zich zo fraai, is het landschap zo gevarieerd en nemen de hoogteverschillen bijna Limburgse proporties aan. De werkgroep Hamerlandenroute 3.0 is op dit moment bezig de route nog mooier, nog interactiever en interessanter te maken voor jong en oud. Onder begeleiding van deskundige mensen van het Hunebedcentrum te Borger zijn we op zoek naar grote Hondsrug keien. Keien die zullen worden voorzien van specifieke achtergrondinformatie. Waar komen ze vandaan? Hoe komen ze hier? Wat deden onze voorouders ermee?

De leden van de werkgroep vragen de inwoners van Aa en Hunze behulpzaam te zijn met het verstrekken van zeer grote Hondsrug – keien. Deze mega-stenen plaatsen we als herkenningstekens ter hoogte van de zogeheten points of interest. Met een prominente plek langs de Hamerlandenroute geven de stenen betekenis aan de geologische historie van het landschap. Helpt u mee onze gemeente Aa en Hunze nog een tikkeltje mooier te maken? U kunt uw reactie sturen aan hanshaerkens@outlook.com

Meer informatie over de route zie https://www.hunebednieuwscafe.nl/2022/06/wandelroute-kostvlies-hamerlanden/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.