Over de hele wereld staan megalithische bouwwerken in allerlei formaten, formaties, vormen en op speciale plaatsen waar menigeen een bijzondere sfeer waarneemt. Deze prachtige sites worden jaarlijkse door miljoenen mensen bezocht, niet alleen om zich onder te laten dompelen in de oude geschiedenis, maar ook om de plek zelf te ervaren omdat het vaak rituelen plekken zijn waar nog een soort van ‘magie’ heerst.

Er zijn dan ook vele ervaringsverhalen van mensen die bijzondere krachten/ energieën ervaren en soms ook persoonlijk merken dat de rituele plek iets met hun heeft gedaan op welk niveau dan ook.

Elke land heeft wel een dergelijke oeroude ‘magische’ plek. Ons eigen land kent gelukkig ook nog tientallen megalithische sites met haar indrukwekkende hunebedden.

Wat mij betreft zijn onze hunebedden geen zielige hoopjes stenen of vergane glorie’. In tegendeel, het zijn ´magische’ plekken waar oeroude geschiedenis en krachten ons in het heden iets kunnen bieden.

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust en als je het niet weet dan is de kans dat je op bewust niveau iets gaat ervaren gering. Het grootste geheim zijn namelijk de stenen van de hunebedden zelf. En in combinatie met de vorm en ondergrondse waterstromen wordt de kracht ervan versterkt.

Het dagblad Trouw kopte op 6 mei 2019 ‘Stenen beïnvloeden ons omdat ze energie uitstralen’, met andere woorden stenen (kristallen) leven. Hunebedden zijn wat mij betreft ‘alive & kicking’ zoals ik dat noem, want de granieten stenen van de hunebedden bestaan uit 100% kristallen en voornamelijk (±50) uit kwarts, dat bekend staat om haar stabiele trillingsfrequentie.

Maar stenen leven niet alleen vanwege de trilling. Kristallen en vooral kwarts zijn informatiedragers net zoals jouw DNA en je bloed. Eigenlijk zijn het omvangrijke bibliotheken. Misschien klinkt dat raar, maar realiseer je dat jij elke dag afbeeldingen, video’s,  pdf files, etc. opslaat op je mobiele telefoon, op een chip gemaakt van kwartszand, Dat vinden we heel gewoon, maar we staan er niet bij stil waar de chip van gemaakt is.

Wereldwijd zijn innovators bezig met het gebruik van kristallen als opslagmedium. Zo worden zoutkristallen van nanoformaat, gecodeerd met gegevens met behulp van licht van een laser, een nieuwe technologie voor gegevensopslag.

Lees ook maar eens de nieuwe technologie waar prof. Peter Kazansky over schrijft:  ‘Door middel van geheugenkristallen worden  gegevens vastgelegd via zelf-geassembleerde nanostructuren die zijn gemaakt in gesmolten kwarts.  De informatiecodering wordt gerealiseerd in vijf dimensies: de grootte en oriëntatie naast de driedimensionale positie van deze nanostructuren. Het is opwindend om te bedenken dat we de technologie hebben gecreëerd om documenten en informatie te bewaren en in de ruimte op te slaan voor toekomstige generaties.  Deze technologie kan het laatste bewijs van onze beschaving veiligstellen: alles wat we hebben geleerd zal niet worden vergeten’.

https://www.southampton.ac.uk/news/2016/02/5d-data-storage-update.page

Bovenstaand is precies waarom ik zo enthousiast ben over de hunebedexcursie 2.0. Hunebedden bevatten tonnen aan kwarts dat trilt op een bepaalde frequentie en boordevol informatie zit. Als je afstemt op de kracht en informatie van de kristallen van het hunebed dan kan je daar je voordeel mee doen.

De bouwers van hunebedden waren bekend met de kracht van kristallen, van de natuurelementen, hoe natuurlijke aardekrachten worden opgebouwd en hebben rituele plekken gebouwd voor meerdere doeleinden zoals vooroudervering, kennisoverdracht, heling, energiewerk, communicatie, etc.

In het artikel van Harrie Wolters ‘het rituele landschap rondom het hunebedhttps://www.hunebednieuwscafe.nl/2022/02/het-rituele-landschap-rondom-een-hunebed/ schrijft hij: ‘Er werd via allerlei rituelen blijvend contact gezocht met voorouders. Dat betekent dat meerdere malen per jaar diverse rituelen plaatsvonden. We weten uiteraard niet precies wat voor rituelen dat waren maar er moet gedacht worden aan rituelen zoals we dat tegenwoordig ook nog zien bij bepaalde volkeren in de wereld’.

‘We zullen nooit weten wat zich allemaal rondom een hunebed heeft afgespeeld maar we kunnen wel zeggen dat het een ontmoetingsplek is geweest waar op diverse momenten in het jaar rituelen hebben plaatsgevonden om vooral de voorouders tevreden te stellen’.

Tijdens de hunebedexcursie wordt de oeroude geschiedenis in verbinding gebracht met het heden. Na wat geschiedenis, verhalen en nieuwe inzichten verteld te hebben, gaan de deelnemers vooral ervaren. De hunebedden D50, D51 , D10 en D34 lenen zich daar uitstekend voor. Via muziek, geleide meditatie, wichelroede lopen, aarden, afstemmen en verbinden kunnen de deelnemers dingen ervaren op verschillende niveaus. En wat bijzonder is, vanaf 20 juni worden er nieuwe opgravingen/onderzoeken verricht nabije hunebed D34 onder leiding van Prof. Dr. Daan Raemaekers (Hoogleraar Archeologie van Noordwest-Europa; directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie).

De reacties van de deelnemers van de hunebedexcursies 2.0 zijn ongekend en het animo neemt sterk toe. Sinds april dit jaar geef ik 2 à 3 excursies per week met groepen van 20-35 personen. De excursie is heel laagdrempelig omdat het wordt aangeboden tegen een vrije gift achteraf.

Naast het verzamelen van persoonlijke ervaringen van mensen, gaat er regelmatig een professionele fotograaf mee om een docu te maken van de excursie en om via voor- en nafoto’s vast te leggen wat zichtbaar veranderd is bij mensen na een hunebed 2.0 ervaring.

Het is heerlijk om deze excursies te mogen verzorgen Het is een dag vol verrassingen, verbinding en heerlijke energie op Drentse bodem. Wees welkom. Meer informatie over de excursies zie WWW,ARDPISA.NU

Ard Pisa

www.inspiration4you.nl

Vorig artikelMegalithische cultuur in Indonesie
Volgend artikelEen unieke zwerfsteen – de kogelgraniet- in het Hunebedcentrum

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.