Dag van het Hunebed 2022

0
391

Hunebedden zijn waarschijnlijk de bekendste zichtbare prehistorische monumenten van Nederland. Ooit waren er meer dan 80 in Nederland te vinden, inmiddels zijn er nog 54 te bezoeken. Met de jaarlijkse Dag van het Hunebed willen wij de bewustwording rond deze archeologische monumenten vergroten.In 2022 valt de Dag van het Hunebed op 21 augustus. Op die dag kun je, door extra activiteiten voor jong en oud, en een kleine informatiemarkt met organisaties die zich inzetten voor de bescherming van hunebedden, van alles te weten komen over de hunebedden in Nederland. Op onze website vind je een overzicht van het programma.

De activiteiten zijn te vinden op het terrein van het Hunebedcentrum en bij enkele hunebedden in Drenthe. De dag van het Hunebed is een samenwerking tussen Het Drentse Landschap, de Hondsrug UNESCO Global Geopark, Staatsbosbeheer en het Hunebedcentrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.