In Kostvlies bij Gasteren ligt Golfclub de Semslanden. Bij de parkeerplaats ligt een hunebed. Niet een origineel maar eentje die speciaal gebouwd is ter herinnering aan John Jansen. In Drenthe vinden we meer hunebedden ter nagedachtenis aan iemand of aan een speciale gebeurtenis of omdat iemand gewoon geïnspireerd is om een hunebed te bouwen. Voorbeelden zijn te vinden in een artikel over nephunebedden. Het nagebouwde hunebed bij de Semslanden is met zorg gemaakt zoals onderstaande foto’s laten zien.

Vorig artikelEducatieve grafheuvel op de Amerongse berg
Volgend artikelDe beroemde kogeldioriet uit Eext in Natura Docet
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.