Nieuwe aanwinsten ijstijddieren

0
529

Jim van Dijk van Jim van Dijk Creations heeft voor het Hunebedcentrum twee prachtige replica’s van ijstijddieren gemaakt. We hadden al een mammoet in het museum café, nu ook een schedel van een wolharige neushoorn en een schedel met gewei van een reuzenhert.

De totstandkoming van een replica van een reuzenhert:

Om het model te maken zorg je dat je voldoende referenties hebt. Dit kunnen scans zijn of foto’s met de juiste afmetingen. 

Vanuit de voorbeelden wordt er uit pirschuim een vorm gemaakt. Dit kan gebeeldhouwd worden of gefrased. Daarna wordt er een realistische structuur aangebracht, zodat de replica zo levensecht mogelijk lijkt. Wanneer het schuimmodel klaar is (dus voorzien van alle details) wordt deze afgemald. Vanuit de mal kan je een polyester replica gieten, wat dezelfde details bevat, maar wel een stuk duurzamer en lichter is. Nadat het gietsel uit de mal is gehaald, wordt de staalconstructie in het product gelast en wordt het product geverfd in de juiste kleuren.

Hieronder enkele foto’s van het maken van een schedel met gewei van een reuzenhert.

schuim model reuzenhert
voorbereiding mal
de mallen van het gewei
produceren van de geweien
Eindproduct

Wilt u meer weten over het werk van Jim dan raden we u aan om eens op zijn website te kijken. Zie https://www.jimvandijkcreations.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.