Opening archeologisch opgravingsterrein

0
478

In 2021 is gestart met het project ‘Archeologisch Opgravingsterrein’ in het Oertijdpark van het Hunebedcentrum. De officiële opening was op vrijdag 17 juni 2022. De opzet van het project is om een ‘open dag’ na te bootsten zoals dat normaal gesproken bij een archeologisch opgravingsterrein plaatsvindt. Nu echter in de vorm van een permanente ‘open dag’ waar bezoekers iedere dag kunnen zien hoe een opgraving eruit ziet en vooral hoe je hetgeen je vindt moet interpreteren. Wat archeologen vinden zijn vaak sporen zoals verkleuringen in de grond, een potscherf of een stukje aardewerk. Daarna begint het echte speurwerk pas. Een archeoloog probeert een verhaal achter een spoor of object te maken. Daarvoor zijn er allerlei wetenschappelijke technieken. Bezoekers kunnen door middel van deze technieken het verhaal achter het object of spoor zelf ontdekken. Deze zomer kunnen bezoekers zelf aan de slag en na de zomer gaan de eerste schoolklassen starten met een eigen programma.

Het opgravingsterrein is een replica van een archeologische opgraving zoals dat in de wijk Daalkampen, in Borger, heeft plaatsgevonden.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe, de AWN, DPV, de gemeente Borger-Odoorn en het VSB fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.