Stenen zoeken en stenen determineren

0
773

Een van de activiteiten in het Hunebedcentrum, deze zomer, is het determineren van stenen, fossielen en andere voorwerpen uit de natuur. Heeft u iets gevonden waarvan u niet weet wat het is, laat het ons zien en determineren. Extra is dat deze determinatiedagen in de maanden juli en augustus iedere woensdagmiddag gehouden worden.

Vorig jaar zijn opzij van de oertijdtuin tienduizenden zwerfstenen gestort. De enorme hopen stenen zijn deels omgezet en schoon geregend. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen vanaf woensdagmiddag 13 juli 2022 elke woensdag (tot en met woensdag 31 augustus 2022) bij het Hunebedcentrum naar hartenlust een of meer stenen verzamelen. Tussen de stenen liggen talloze vuurstenen. Vaak bevatten die fossielen. Bent u meer geïnteresseerd in een zwerfsteen uit het verre noorden van Scandinavië, ook die liggen er in soort en tal. U kunt uw vondsten ter plaatse laten determineren, waarbij u hoort wat voor steen u gevonden heeft, waarvandaan deze komt en…hoe oud deze is.

Van 13.30 tot 15.30 bent u van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.