Drents icoon in het zonnetje gezet tijdens de Dag van het Hunebed 

0
431

Op zondag 21 augustus vindt de jaarlijkse Dag van het Hunebed plaats. Door extra activiteiten voor jong en oud, en een kleine informatiemarkt bij het Hunebedcentrum tussen 11:00 en 17:00 uur, kom je van alles te weten over de hunebedden in Nederland. Dit jaar is de opzet vernieuwd.

Activiteiten bij meerdere hunebedden
De programmering is voor het eerst uitgebreid met enkele activiteiten bij verschillende hunebedden in de provincie Drenthe. Geniet van boeiende verhalen bij het hunebed in Balloo samen met een verhalenverteller of ga mee met één van de (fiets)excursies langs hunebedden startend in Borger, Emmen of Exloo.  

Daarnaast is de vertrouwde infomarkt met organisaties die zich inzetten voor de bescherming van hunebedden en extra activiteiten weer te vinden bij het Hunebedcentrum, op steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland.  

Bewustwording
Hunebedden zijn waarschijnlijk de bekendste zichtbare prehistorische monumenten van Nederland. Ooit waren er meer dan 80 in Nederland te vinden, inmiddels zijn er nog 54 te bezoeken. Met de Dag van het Hunebed willen Het Drentse Landschap, De Hondsrug UNESCO Global Geopark, Staatsbosbeheer en het Hunebedcentrum de bewustwording rond deze archeologische monumenten vergroten. 

Informatie en aanmelden
Het hele programma en alle details per activiteit zijn te vinden op https://www.hunebedcentrum.eu/programma-dag-van-het-hunebed-2022/

Vooraf aanmelden is voor sommige activiteiten noodzakelijk.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.