Flintenroute, een fietstocht over de Hondsrug van 45 km

0
479

Beleef Drenthe vanaf grote hoogtes en beklim de uitkijktoren op de heuvel Poolshoogte in Boswachterij Odoorn. In UNESCO Geopark De Hondsrug kun je op expeditie. En wist je dat er 52 hunebedden in Drenthe zijn? De meest indrukwekkende exemplaren kom je tegen op de Hondsrug. Voor de fascinerende historie over de hunebedden stap je graag van je fiets bij het Hunebedcentrum in Borger. 

Borger is het startpunt van deze fietsroute van 41,5 kilometer. In Borger staat het grootste hunebed van Nederland. Het blijft toch bijzonder als je bedenkt hoe mensen meer dan 5.000 jaar geleden in staat waren om met zulke grote keien op deze manier een monument te bouwen. Geniet nog even van een kop koffie of thee ergens in de Hoofdstraat van Borger en start de fietsroute daarna bij het Hunebedcentrum, dé plek om van alles over de hunebedden in Nederland te weten te komen.

Parkeren
De route start in Borger, bij het Hunebedcentrum. Hier is doorgaans voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplek aan de Hunebedstraat. Adres voor de navigatie: Hunebedstraat 27, 9531 JV Borger.

Bewegwijzering
Deze route is bewegwijzerd aan de hand van witte zeshoekige bordjes met groene opdruk. Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering op andere locaties op te pakken.

U vindt de route op de website van Marketing Drenthe. Zie https://www.drenthe.nl/fietsen-wandelen/routes/1995627128/flinten

Cover boek De Hondsrug van Karin Broekhuijsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.