Megaliths of the World, nieuw boek in twee delen

0
246
Megaliths of the World

Uitgegeven door Luc LaporteJean-Marc LargeLaurent NespoulousChris ScarreTara Steimer-Herbet

150 onderzoekers brengen het laatste onderzoek naar megalithische monumenten over de hele wereld samen in 72 artikelen in 1428 pagina’s in twee delen, die per regio een beschrijving geven van hun specialisme en een samenvatting van de huidige stand van de kennis. Het boek, dat de nadruk legt op diverse thema’s, is van groot belang voor iedereen die geïnteresseerd is in het fenomeen van megalithische monumenten.

‘Megaliths of the World’ brengt het laatste onderzoek naar megalithische monumenten over de hele wereld samen. Veel van deze sites zijn goed bekend, andere minder bekend, maar evenzeer de moeite waard om aandacht aan te besteden. Megalithische monumenten in verschillende regio’s van de wereld zijn verre van één enkel verenigd fenomeen, met uiteenlopende chronologieën en diverse oorsprongen, maar ze delen allemaal een zekere familiegelijkenis door hun gemeenschappelijk kenmerk: het gebruik van grote stenen. Niet minder dan 150 onderzoekers hebben 72 artikelen en bijlagen bijgedragen, die per regio een beeld geven van de megalithische monumenten in hun specialisatiegebied, en van de huidige stand van de kennis.

De inzichten die in deze delen worden geboden, benadrukken het bijzondere karakter en de betekenis van deze schijnbaar levenloze stenen. Het gebruik van zulke grote blokken steen moet zeker een uiting van macht of prestige zijn geweest, maar de grootte en materialiteit van de stenen zelf opent nieuwe perspectieven op de betekenis en symboliek van deze monumenten, de plaatsen waar de blokken steen vandaan kwamen, en de manier waarop ze werden bewerkt en gevormd.

‘Megaliths of the World’ neemt de lezer mee op een fascinerende reis en biedt nieuwe inzichten door ontmoetingen met megalieten en megalithische tradities die vaak nieuw en onbekend zullen zijn. Met de nadruk op opvallende thema’s biedt het een compendium van gedetailleerde informatie die van vitaal belang is voor iedereen die geïnteresseerd is in het fenomeen megalithische monumentaliteit.

Megaliths of the World

2 volumes

H 297 x B 210 mm

1428 pagina’s

Geïllustreerd in kleur

Verschenen in 2022

Archeopress Archeologie

ISBN

Paperback: 9781803273204

Digitaal: 9781803273211

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.