Aleria, de Romeinse hoofdstad van Corsica

0
725
Aleria, Corsica

De antieke site van Aleria, aan de oostkust van Corsica, is een archeologische site die sinds 1990 als historisch monument is geclassificeerd.

De eerste keer dat de site werd beschreven, was door Prosper Merimee. Hij beschrijft na zijn reis naar Corsica in 1840, de overblijfselen van de site, zoals muren en de westelijke boog. De restanten waren nog begraven onder een pakket sediment. De allereerste opgravingen begonnen in 1955. Geleidelijk aan kwamen de elementen tevoorschijn zoals het forum in 1958, de pre-Romeinse necropolis in 1960, enz. Alle opgravingen hebben een complexe geschiedenis van het gebied aan het licht gebracht: naast de Romeinse resten werden sporen van eerdere bewoning door de Grieken blootgelegd en zelfs elementen die wijzen op menselijke bewoning in de prehistorie.

Vandaag wordt de site nog steeds opgegraven, en de bezoekers kunnen de evolutie van de ontdekkingen volgen. Zij kunnen reeds het forum, een tempel, het Capitool en het balneum zien. De gevonden voorwerpen zijn te zien in een mooi vormgegeven expositie in het Genuese fort dat bij de ingang van de site is gelegen.

Een link naar de Frans/Engelse folder – https://www.oriente-corsica.com/catalog_repository/uploads/35/Site_archologique_(anglais).pdf

Museum van Aleria in een fort uit de 16e eeuw. Hier koop je een kaartje voor het museum en de site. De Genuezen bouwden Fort Matra in 1572
Uitzicht vanaf het fort
Etruskische objecten in het museum gevonden op de site
Etriskische vondsten van de site. De vazen laten de Griekse invloedsfeer zien.
Prachtig vormgegeven oorringen van goud.
Romeins glas
Boven op het fort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.