Met 87 megalithische graven is Menjez, een dorp in Akkar in Libanon, de grootste necropolis van megalithische graven. De megalithische gebieden die in Homs Gap zijn ontdekt, maken deel uit van het uitgebreide megalithische fenomeen van Syrië en Libanon. Rekening houdend met de opgravingen van soortgelijke monumenten in naburige regio’s, met name de megalithische graven die door M. Tallon in Menjez (Akkar-regio in Libanon) zijn opgegraven, moeten deze necropolen uit de de periode chalcolithicum tot de vroege bronstijd dateren (ongeveer 4000-2500 v.Chr.).

Route langs 11 dolmens

Het pad van de Dolmens is een cultureel wandelpad dat 11 dolmens uit 4000 v. Chr. in het mooie dorp Menjez, Akkar, met elkaar verbindt. De route omvat ook een bezoek aan het Menjez Heritage museum.

De route is onderdeel van een project. Het behoud en bescherming van de 11 dolmens, gelegen in Menjez, Noord-Libanon (Akkar), werd uitgevoerd tussen april 2018 en december 2019. Het project is gefinancierd door de British Council – Cultural Protection Fund (BC-CPF). Het werd uitgevoerd door vier partners, de Universiteit van Genève, de gemeente Menjez, het Museum van de Libanese Prehistorie en het Château-Musée van Bélesta (Frankrijk), onder toezicht van het Directoraat-Generaal van Oudheden in Beiroet, en met de actieve betrokkenheid van de lokale gemeenschap van Menjez.

menjez dolmen

menjez dolmen
Vorig artikelDolmen and Fairies in France
Volgend artikelCastellu d’Araghju, een bronstijd monument op Corsica
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.