Groovy Granite door Esther Schlebos

0
413
Groovy Granite door Esther Schlebos

Vorig jaar juni was ik een maand lang in de Ragunda Vallei (Jämtland), Zweden, om inspiratie op te doen, te schilderen en natuurlijk mooie stenen te zoeken. Ondanks gevaarlijk en streng verboden kon ik het toch niet laten om een (nog actieve) Ragunda Graniet groeve te betreden en een paar schetsen te maken. In de groeve bevond ik me in een soort surreële, kale Mars-rode omgeving. Hoge rotswanden van graniet met vele kleurschakeringen door oxidatie en korstmossen.

Dit schilderij toont een uitsnede van de groeve waarop vóór een steil afgegraven wand een aantal grote stukken graniet liggen wachten om verder te worden verwerkt. De kleuren in het schilderij komen overeen met de echte kleuren in de groeve.

Bijzonder is dat ditzelfde graniet ook te vinden is in de bult zwerfstenen bij het Hunebedcentrum. Het heeft vanuit de Ragunda Vallei ongeveer 1800 km gereisd

‘Groovy Granite’

60x60cm

Olieverf

Noot;

Esther Schlebos won tijdens haar afstuderen (2019) aan de Klassieke academie de Prix de Norvège voor haar landschappelijke schilderijen. In 2020 werd zij door Kunst&Cultuur Drenthe uitgenodigd om een maand lang te werken in het AADK Centro Negro in Blanca, Spanje. Haar schilderijen worden regelmatig geëxposeerd en bevinden zich in collecties van nationale en internationale verzamelaars. In haar werken spelen stenen en gesteente de hoofdrol.

Bij Galerie Bonnard te Nuenen zijn op afspraak schilderijen van haar hand te bekijken.

Meer informatie: www.estherschlebos.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.