Natuurfilm =HABITAT= te zien in Borger

0
358

De succesvolle natuurfilm =HABITAT= van de bekende Asser natuurfilmers Henk en Janetta Bos is op vrijdagavond 4 november aanstaande te zien in het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27 te Borger.

Ruim 3 jaar lang trokken de makers door de meest ongeschonden gebieden van het Nationaal Park Drentsche Aa en slaagden erin een overtuigend beeld te schetsen van een van de mooiste nationale parken van Nederland. Er werden opnamen gemaakt op plekken die zelden of niet toegankelijk zijn voor het publiek. Dieren als vos, das, bever en wespendief werden wekenlang onopvallend in hun leefomgeving gevolgd. Het resultaat is een voor zichzelf sprekend document dat de schoonheid van de Drentse natuur overal op bijzondere wijze onderstreept.

=HABITAT= is de tweede succesvolle bioscoopfilm van het zeer gedreven duo en ging op 29 januari van dit jaar in de Drentse hoofdstad in première. Net als zijn voorganger Wildernis in Drenthe uit 2016 trok de film alleen al in Assen duizenden mensen naar de bioscoop. De film ging uiteindelijk landelijk de bioscopen in maar het uitbreken van het Coronavirus en het sluiten van de bioscopen zette een streep door de voortzetting van het succes. Toch kregen de makers nog een mentale opkikker want =HABITAT= haalde de voorrondes van de L’OR Gouden Kalf, de grootste filmonderscheiding van Nederland. Dat die uiteindelijk niet werd gewonnen deed voor de makers niets af van de waardering voor hun werk van het grote publiek. Janetta: ‘Het is natuurlijk fantastisch om te merken dat het publiek ons werk blijft waarderen en dat er steeds maar weer wordt gevraagd of en waar de film eventueel nog te zien is.

Aanvang: 20.00 uur.

Entree: € 10.00 p.p.

Belangstellenden doen er dan ook verstandig aan om tijdig plaatsen te reserveren bij natuurfilms@henkbos.net of telefonisch 06-114 655 91

Meer informatie betreffende de film =HABITAT= is te vinden op de website www.henkbos.net

Trailer =HABITAT=: https://www.youtube.com/watch?v=mfQPjGlOiyQ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.