Hunebedcentrum opnieuw Kidsproof!

1
347

Het Hunebedcentrum mag zich weer een jaar lang Kidsproof noemen! Kinderen waarden ons met het rapportcijfer 8,87. Eén van de kinderen geeft als beoordeling: “Er is een leuk oertijd park met leuke hutten en er is een leuke speurtocht aan het eind van de speurtocht kreeg ik een steentje en diploma”

Nederland telt het komende jaar 55 Kidsproof musea, en het Hunebedcentrum is daar één van. Na meer dan 11.000 museuminspecties door 6.000 Museumkids kunnen musea in 10 van de 12 provincies een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren. Een museum krijgt het kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in drie leeftijdsgroepen: 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Ondanks het feit dat afgelopen jaar musea dicht waren door de lockdown zijn in totaal 11.000 beoordelingen binnengekomen. Om je Kidsproof museum te mogen noemen is een rapportcijfer van een 8 of hoger nodig. Daarnaast moet het museum een goede NET promotor score en CSAT hebben, dit zijn meetinstrumenten in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen.

Vera Carasso Directeur Museumvereniging noemt de titel Kidsproof de Michelinsterren van de museumwereld. De eerlijkste bezoekers, de kinderen zelf, beoordelen de musea. Dit legt de lat hoog en daagt musea uit te programmeren wat kinderen spannend en interessant vinden. Het label Kidsproof is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een felbegeerd keurmerk waar duizenden kinderen aan meewerken. Er is nog steeds een sterke groei van deze groep jonge bezoekers en steeds meer musea krijgen in de gaten hoe deze kwalificatie nieuwe bezoekers trekt. 

Kidsproof 2023

1 REACTIE

  1. Zou het niet leuk zijn om kinderen die het museum bezoeken te kunnen kleden als oermens?
    En voor het broodje bakken op een stok was in het oerwknd zoveel belangstelling dat de vuurplaats meer ovaal ipv rond zou moeten,zodat er voor meer kinderen plek is. Ook veel langere stokken,zodat ze niet te dicht op het vuur hoeven gaan. liefst met lage bankjes er om toe waar ze niet af mogen.
    Ze dragen veelal synthetische jassen die makkelijk vlam vatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.