Caral Supe, Peru

0
399

Caral of Caral-Supe is een oude stad gelegen in de Supe-vallei, vlakbij de kust van Peru. Het gebied is in totaal 626 hectare groot. Het wordt beschouwd als een van de oudste en belangrijkste oude beschavingen in Amerika, met een geschiedenis die teruggaat tot ongeveer 2600 voor Christus. De Caral-beschaving was een complexe samenleving die een systeem van regering, religie en sociale organisatie ontwikkelde, evenals vooruitgang in de landbouw, architectuur en kunst. De mensen van Caral hebben grote piramide-achtige structuren gebouwd, “huacas” genaamd, en geavanceerde irrigatiesystemen hebben aangelegd om hun landbouw te ondersteunen. De beschaving ging rond 2000 v. Chr. ten onder en de site werd uiteindelijk verlaten, maar sindsdien is de site opgegraven en bestudeerd door archeologen die veel te weten zijn gekomen over de mensen die er woonden.

De site is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Het is indrukwekkend in termen van zijn ontwerp en de complexiteit van de architectuur, met name de monumentale stenen en aarden platformen en verzonken ronde hoven. Caral Supe is de grootste van de 18 stedelijke nederzettingen gelegen in hetzelfde gebied. Het beschikt over complexe en monumentale architectuur, waaronder zes grote piramidale structuren.

De site van Caral Supe staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Caral Supe in Peru. Photo Petty Officer 3rd Class Daniel Barker, Public domain, via Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.