Cursus zwerfstenen determineren

0
414
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hét visitekaartje van Drenthe zijn de hunebedden. Deze monumenten afkomstig uit de prehistorie zijn van enorme zwerfstenen gebouwd, waarvan sommige soms duizenden kilo’s zwaar zijn. Vreemd, want in ons land heb je geen bergen of rotsen. Waar komen deze en al die andere keien vandaan?

In januari begint in het Hunebedcentrum in Borger een zwerfsteencursus, en er zijn nog een paar plekjes over. De cursus is voor beginners, maar mensen die al iets meer weten van zwerfstenen kunnen hun basiskennis weer wat opfrissen. Je leert onder andere over het ontstaansproces van gesteentes, je leert waaruit zwerfstenen zijn opgebouwd, en je leert ze determineren.

De cursus wordt gegeven door stenen-expert Harry Huisman, duurt zes weken en wordt telkens op woensdagmiddag gegeven. We starten op woensdag 11 januari om 13.30 uur tot 15.45 uur. Halverwege is er een pauze, waarin zelf gevonden stenen op naam worden gebracht. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

Wil je meer informatie over deze cursus, zoals datums, prijs en hoe je je dient op te geven? Kijk dan op: Cursus zwerfstenen determineren – Het Hunebedcentrum

Marja Braaksma & Harry Huisman (schrijvers van Het Grote Keienboek)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.