Gunung Padang, mysterieus bouwwerk op Java, Indonesie

0
537
Gunung Padang, Java. By RaiyaniM - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109284347

Gunung Padang is een oude site gelegen op het eiland Java in Indonesië. Het is een reeks megalithische structuren die vermoedelijk dateren uit ten minste het 5e millennium voor Christus. De site bestaat uit verschillende terrasvormige niveaus die zijn gemaakt van grote blokken basalt, en het is gelegen op de helling van een berg.

Gunung Padang ligt in Karyamukti, Campaka, Cianjur, op West-Java, 30 km ten Zuidwesten van Cianjur.

De geschiedenis van Gunung Padang is niet goed bekend, en er zijn veel theorieën over het doel en de betekenis van de site. Sommige deskundigen geloven dat het gebruikt kan zijn als een ceremonieel centrum of een plaats van aanbidding, terwijl anderen denken dat het een versterkte nederzetting of een astronomisch observatorium kan zijn geweest.

Er is veel discussie en controverse rond de site, omdat sommige onderzoekers beweren dat het veel ouder kan zijn dan eerder gedacht. In 2014 kondigde een team van onderzoekers aan dat ze bewijs hadden ontdekt van een piramide-achtige structuur onder het oppervlak van de site, die volgens hen wel 20.000 jaar oud zou kunnen zijn. Veel archeologen en wetenschappers staan echter sceptisch tegenover deze beweringen, en er is verder onderzoek nodig om de leeftijd en de betekenis van de site te bevestigen.

Gunung Padang, Java. Door Mohammad Fadli – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16326237
Gunung Padang, Java. Photo Jakarta Post
Gunung Padang. Reconstruction

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.