Reusachtige zwerfkeien verhuisd van Eleveld naar Kostvlies

0
334
Een zwerfkei wordt verplaatst. Foto door Leo Bouwmeester – De Hondsrug UNESCO Global Geopark

Vereniging De Hamerlanden en De Hondsrug UNESCO Global Geopark hebben de handen ineen geslagen om een aantal grote zwerfstenen te verplaatsen richting Kostvlies. De stenen komen te liggen langs een wandelroute rondom een een oude zandwinningsput. Leo Bouwmeester van De Hondsrug UNESCO Global Geopark was aanwezig bij de verhuizing. Als landschapshistoricus kon hij de perfecte nieuwe plek voor de zwerfkeien aanwijzen. Een verslaggever van RTV Drenthe was aanwezig om het bijzondere transport te volgen.

Lees het artikel van RTV Drenthe: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15068270/reusachtige-zwerfkeien-verhuisd-van-eleveld-naar-kostvlies?fbclid=IwAR1h6yl9U7ZmIJfPmVgMKHJaPSVYi2zD0wAX3-hQNrhlL96HEFZRFRHBsB8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.