Sta deze kerstvakantie oog in oog met een oermens

0
401
Hunebedbouwers foto Frank Wiersema

Sta oog in oog met een oermens

Wanneer je in de kerstvakantie het Hunebedcentrum bezoekt, tref je elke dag échte oermensen in het oertijdpark. Deze oermensen kunnen jou veel vertellen over de prehistorie. Ze laten zien hoe ze werkten en leefden in het verleden. Als je geluk hebt mag je zelf ook proberen vuur te maken met vuursteen of kun je kaarsjes maken van bijenwas.

Op verschillende dagen in de kerstvakantie zijn er extra gratis (kinder)activiteiten zoals boogschieten, zoemhoutjes maken en een ijstijdbeest prikvilten. Check onze activiteitenkalender om te zien wanneer en hoe laat een activiteit te volgen is.

Kom boogschieten

Laat de oermens in je los! In de prehistorie was jagen met pijl en boog één van de belangrijkste vaardigheden. Onder begeleiding van oermensen leer jij boogschieten. Ben je al een ervaren schutter? Ook dan ben je welkom om te proberen in de roos te mikken.

Zoemhoutje maken

Een zoemhoutje is een prehistorisch stuk gereedschap wat tijdens de jacht werd gebruikt. Door het houtje snel rond te draaien gaat het luid zoemen. Op die manier konden jagers over grote afstanden elkaar laten weten waar ze waren.

Mammoetbot ketting maken

Heel lang geleden liepen in Nederland is mammoeten rond…. En reuzenherten, sabeltandtijgers, wilde oerpaarden en meer. De fossiele botten van deze dieren zijn nu, tienduizenden jaren later, nóg te vinden.

Jij kan bij ons je eigen ketting mét fossiel maken! Vaak zal dit van een ander prehistorisch dier zijn, maar met een beetje geluk heb jij straks een stukje mammoet aan je nek hangen. Wij leveren het fossiel. Vervolgens is het aan jou om een koord te maken en de ketting samen te stellen.

IJstijdbeest prikvilten

Kom je eigen ijstijdbeest vilten! Dit ga je doen door middel van prikvilten. Je krijgt van ons een jute tasje met een afdruk van bijvoorbeeld een mammoet erop. Vervolgens ga jij deze afdruk ”inkleuren” met vilt. Er zijn veel kleurtjes beschikbaar. Wil jij liever een oranje mammoet? Alles kan. Onze oermensen staan klaar om jou te helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.