Hunebedcentrum meest kidsproof museum van de provincie Drenthe

0
413
Kidsproof 2023

Het Hunebedcentrum is uitgeroepen tot het meest kidsproof museum van de provincie Drenthe. Het museum ontving de titel kidsproof, net als 55 andere musea in Nederland, al afgelopen november. Deze week werd pas bekend gemaakt welke musea zich provinciewinnaar mogen noemen.

“We zijn hier heel blij mee” aldus Nadine Lemmers, archeoloog en hoofd educatie bij het Hunebedcentrum. “Het is belangrijk dat óók kinderen zich welkom voelen in musea. Wij vinden dat verhalen over de oudste bewoners van Drenthe voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht leeftijd. Leren over je omgeving, je verleden, het heden, de toekomst en daardoor jezelf, is van meerwaarde in de zelfontplooiing van een kind.”

Het keurmerk komt tot stand door beoordelingen van museuminspecteurs. Dat zijn kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud die via een app van Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, alle musea in Nederland kunnen beoordelen. Afgelopen jaar werden er door alle museuminspecteurs samen maar liefst 11.000 beoordelingen ingestuurd. Het Hunebedcentrum werd door kinderen beoordeeld met een 8,87. Eén van de kinderen geeft als beoordeling: “Er is een leuk oertijdpark met leuke hutten en er is een leuke speurtocht aan het eind van de speurtocht kreeg ik een steentje en diploma”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.