Kudakkallu Parambu in Kerala, India

0
270
By Narayananknarayanan - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22308067

Kudakkallu Parambu, gelegen in Chermanangad in het district Thrissur, Kerala, is een prehistorische megalithische begraafplaats, met in totaal 69 bewaard gebleven megalithische monumenten. Net als de meeste oude monumenten in India, heeft ook deze een ruwe behandeling door mens en natuur ondergaan. De Archaeological Survey of India (ASI) heeft het tot beschermd gebied verklaard.

Wat is Kudakkallu Parambu?

Letterlijk betekent de term ‘paraplustenen’. Kudakkallu Parambu zou meer dan 4000 jaar oud zijn. Er is een goede reden om aan te nemen dat deze monumenten ooit begraafplaatsen waren. De meeste begrafenissen vonden plaats volgens bepaalde tradities en gebruiken. Kudakkallu is er zo een die in het oude Kerala veel voorkwam.

Deze structuren, die lijken op reusachtige paraplu’s, werden gebruikt om de aarden urnen te bedekken waarin de doden werden bijgezet. Er zijn verschillende soorten grafmonumenten in dit gebied te zien – Kudakkal (paraplusteen), Topikkal (hoedensteen), kapstenen en steencirkels.

Het dorp Chermanangad is niet langer een klein rustig dorp zoals vele jaren geleden. De verstedelijking is in dit gebied flink toegenomen, wat helaas ten koste gaat van deze archeologische locatie.

Men kan alleen maar hopen dat een site als deze ongeschonden blijft.

By Ranjith Siji – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51507528
By Ranjith Siji – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51507636
By Ranjith Siji – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51507822

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.