Havelte, het Drentsch Pompeï

0
381

In de reeks verhalen over het Holtingerveld is recent verschenen Havelte, het Drentsch Pompeï, George Hendrik Voerman, de ‘steentjeszoeker’ van Havelte.

Naast een korte c. v. over Voerman, volgen we hem op zijn tochten in het Holtingerveld waar hij in 1933 zijn eerste vondsten van de rendierjagers doet in het Westerzand. Twee jaar later ontdekt hij steelspitsen in de zgn. Derde Kuil. Deze kenmerkende spitsen uit de Hamburgcultuur laatste fase, staan sindsdien bekend als Havelter Spitsen.

De publicatie  is tijdens openingstijden te koop bij het Hunebedcentrum in Borger, het OERmuseum in Diever en bij de Tourist Office en de Schaapskooi op de Toegangspoort naar het Holtingerveld. Het is evenals een eerdere uitgave over het hunebed D 53, weer fraai geïllustreerd en kost € 3,50.

                                                                                                          Wim  van der Wijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.