Oer – Alle Jong – Solotentoonstelling

0
587

Als Friese kunstenaar is Alle Jong (1988, Hemrik) veel bezig met onze diepere historie en beeldtaal, van hunebedden, terpen en Friese Runen tot nog verder terug in de tijd. Stromende oergedachten. Alle Jong slaat met zijn werk op een wel heel bijzondere manier bruggen tussen heden en verleden.

In de solotentoonstelling ‘Oer’ is een reeks nieuwe tekeningen te zien. Bomen doemen op in zwarte holen, die hij als lichtstralen inbeeldt, turend vanuit onze schedel naar buiten. De rituele leegte van een hunebed, of onze eigen schedel waarin ook bomen groeien. Deze poëtische blik geeft blijk van een diepgeworteld bewustzijn dat kunst al heel lang met ons is.

De tentoonstelling is van 6 maart t/m 21 mei 2023 te zien in Afslag BLV van het Museum Belvedere. Afslag BLV is een Dependance van Museum Belvedère in het centrum van Heerenveen, gericht op hedendaagse kunst.

Het adres is Minckelerstraat 11, 8442 CE Heerenveen.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur

Zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur

De toegang is gratis.

Meer informatie zie https://www.museumbelvedere.nl/nl/afslag-blv/

500 bij 200 cm
Aura van een hunebed, 30 bijj 17
Aura van een hunebed, 30 bij 17 cm
Hunebed 30 bij 25 cm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.