Zand met steilrand – schilderij van Esther Schlebos

0
377
Zand met steilrand door Esther Schlebos

Enige tijd geleden zei Harry Huisman dat hij een prachtige zandafgraving had gevonden in de buurt van Bunne. Ik mocht mee om te gaan kijken. Na eerst de indrukwekkende steilrand van Donderen te hebben bekeken reden we even verder en kwamen uit bij een boerderij met naastgelegen een kleine zandafgraving.

Wat ik daar zag was prachtig. Zandlagen in alle kleuren, allerlei nuances oker tot diep oranje. Maar ook bruinen, groenen en blauw. Daartussen golfden lijnen, okerkleurig en sommigen dieprood. Ongetwijfeld zal Harry enthousiast verteld hebben hoe de kleuren en tekeningen te interpreteren. Ik was echter zo onder indruk en vol van wat ik zag dat ik het helaas niet heb kunnen onthouden.

Ik zal het hem binnenkort nog eens vragen.

Het schilderij dat ik laat zien is een uitsnede van die zandafgraving in Bunne. Je zou kunnen zeggen dat het een stilleven is, een natuurlijke ordening van brokken zand die voor een steilrand liggen. Een ‘snapshot in time’. Ontelbare zandkorrels die ooit vast gesteente waren en dat ooit weer zullen worden.

‘Choose only one master – nature’

Rembrandt

‘Zand met steilrand’

80×60 cm

Olieverf

Dit schilderij is te zien in de expositie ‘Precious Peace’ bij Galerie Autrevue te Heerenveen, van 11 maart tm 23 april op vr/za/zo of op afspraak.

Noot;

Esther Schlebos won tijdens haar afstuderen (2019) aan de Klassieke academie de Prix de Norvège voor haar landschappelijke schilderijen. In 2020 werd zij door Kunst&Cultuur Drenthe uitgenodigd om een maand lang te werken in het AADK Centro Negro in Blanca, Spanje. Haar schilderijen worden regelmatig geëxposeerd en bevinden zich in collecties van nationale en internationale verzamelaars. In haar werken spelen stenen en gesteente de hoofdrol. Bij Galerie Bonnard te Nuenen zijn op afspraak schilderijen van haar hand te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.