TRB uitvaart. Frank Wiersema

Donderdag 16 maart (aanmelden t/m 9 maart)  | Lezing door Daan Raemaekers  | Onderwerp: ‘Hunebedden: grafrituelen en rituelen bij graven’ |
19:00 inloop 19:30 start

Hondsrug Academie

Het Hunebedcentrum en De Hondsrug UNESCO Global Geopark organiseert een reeks lezingen over geologie, archeologie en geschiedenis. Iedere maand is de filmzaal van het Hunebedcentrum in Borger het podium van één van deze onderwerpen. Daarbij staat het Hondsruggebied centraal.  Meer informatie over de Hondsrugacademie vind je hier.

‘Hunebedden: grafrituelen en rituelen bij graven’
De hunebedden zijn een icoon van de Nederlandse prehistorie. Alle kinderen leren erover op school en veel mensen zijn er als kind opgeklommen. De stenenstapels die we nu zien, zijn de resten van de graven zoals ze ooit, meer dan 5000 jaar geleden, zijn gebouwd. In de lezing zal Daan ingaan op de bouw van de hunebedden, het gebruik als graf en de lange periode waarin hunebedden vernield en ook beschermd zijn. De rode draad is de rol van de hunebedden als plaats waar mensen rituelen uitvoerden voor overleden dierbaren, toen en nu.

Over Daan Raemaekers
Daan Raemaekers is hoogleraar Archeologie van Noordwest-Europa voor de Rijksuniversiteit in Groningen. In zijn onderwijs en onderzoek richt hij zich op de belangrijkste verandering in menselijke samenlevingen, zoals de start van het boerderijbedrijf, de hunebedden en hun geschiedenis vanaf de prehistorie en het maatschappelijke belang van archeologie in de huidige maatschappij.

Aanmelden verplicht 
Aanmelden voor de lezing is verplicht en kan tot één week voorafgaand aan de lezing door te mailen naar info@dehondsrug.nl o.v.v. het aantal personen.

Inschrijving en kosten
De kosten zijn 5,00 euro per persoon (prijs per lezing). Dat is inclusief een kop koffie/thee. Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. Het is mogelijk om op locatie bij het Hunebedcentrum te betalen. Houders van de Museumkaart, vrijwilligers en Vrienden van het Hunebedcentrum kunnen de lezingen gratis volgen.

Vorig artikelHunebedloop en Oek Jeugdloop Borger
Volgend artikelEuropese dag van de Megalithische Cultuur, 30 april

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.