Filmvoorstelling met 4 gastsprekers: KIVA The Call of the Wisdom Keepers

0
437
ALLE ELDERS KIVA


| WO 5 APRIL 2023 | 19.00 – 21.30 UUR | Hunebedcentrum – Borger

Ticketprijs: €15,80

De ticketverkoop loopt via: KIVA The Call of the Wisdom Keepers – Hipsy
LET OP! Speciaal voor vrijwilligers van het Hunebedcentrum, Geopark, IVN en Het Drentse Landschap is er op 19 april een filmvoorstelling. Hier krijg je vanzelf bericht over

KIVA – The Call of the Wisdom Keepers

Een boodschap van alle inheemse volkeren

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Deze documentaire geeft een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over Moeder Natuur en de mensheid. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA-ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Regie:    Marijke Kodden / Jaap Verhoeven

Land:      Mexico, India, Duitsland en Nederland

Jaar:       2022

Film:       56 min.

Voor een eerste indruk, hier een korte sfeerimpressie van KIVA Mexico.

Informatie over de gastsprekers

* KIVA Elder Philip van der Zee

Philip maakt sinds 2017 deel uit van de Kiva-familie en vertegenwoordigt onze voorouderlijke Europese wortels in de Kiva-ceremonie. Philip Aswind is een verhalenverteller gespecialiseerd in Germaanse/Noordse en Keltische mythologie. Zijn spirituele reis begon in 1986, toen hij deelnam en inheemse Aarde-ceremonies organiseerde, actief in zowel culturele als spirituele disciplines. Philip was in afgelopen jaren negen keer aanwezig als Elder in de Kiva in Nederland, Mexico, Kumbha Mela in India en Duitsland. In de documentaire hoor je hem de Vlaamse doedelzak bespelen.

* KIVA Elder Theresia van der Zee

Van kinds af aan reist Theresia (Whisper) door de werelden van haar stervoorouders en Elfenfamilies. Ze was een beetje een vreemd en dromerig meisje… niet van deze wereld, zeiden sommigen. Ze sprak niet veel en bleef enigszins verborgen voor groepen mensen. Dat voelde soms wat eenzaam, totdat ze een Ierse oude bard ontmoette die haar vertelde dat ze ‘one of the Fae people’ is. En dat ze niet moet vergeten de kennis en energie van de Fae tegenwoordig met mensen te delen. Het is tijd om verbinding te maken….

* Petra Anjani Moonflower

Petra Anjani Moonflower is geboren in Drenthe en voelde als kind al de aanwezigheid van de voorouders op de heilige plaatsen. Na vele omzwervingen is ze teruggekeerd naar het oude land. Ze begrijpt nu de boodschappen van de voorouderen. Haar missie is om mensen terug te brengen naar hun eigen spiritualiteit. Om het ritueel van het leven te recreëren vanuit een verbinding met het land van hun voorouders en zijn verhalen.

* Jurjen Annen Na jaren excursies geven, werken als boswachter, gidsen op Spitsbergen, overleven in de wildste gebieden van Europa, voelt de tijd rijp om zijn passie door te geven, en wel op een heel speciale manier: hij neemt mensen mee het bos in, om weer te verbinden met de natuur op inheemse wijze. Werken met natuurlijke materialen, gebruiken van je zintuigen en leven in stamverband. Om zo bij te kunnen dragen aan de verwondering, waardering en verbinding met de natuur. Stap uit je comfortzone en leer dat alles wat je nodig hebt in de natuur voorradig is. De wildernis zit in jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.