Harrie Wolters krijgt eerste exemplaar van Grafgift, de nieuwe Drentse thriller van Anne Doornbos

0
393

Hunebed D26 op het Drouwenerveld is plaats delict in de derde Drentse thriller van Anne Doornbos.

BORGER – In de filmzaal van het Hunebedcentrum in Börger was gisteraovend de boekpresentatie van Grafgift. Een kleine vijftig man zitten in de zaal. Anne Doornbos geeft het eerste exemplaar aan de directeur van het Hunebedcentrum, Harrie Wolters, omdat deze belangrijk geweest is voor de inhoud van Grafgift. Doornbos geeft personages in zijn boek graag een naam die aan bestaande personen gelinkt is. Zo heeft Harrie Wolters in het boek de naam Jozef Oosting gekregen.

In de derde Drentse thriller uit de Inspecteur Freek Rossing-reeks vindt een gezin uit Spijkenisse onder de dikke stenen van hunebed D26 bij Drouwen het lichaam van een jonge vrouw. Zij is omringd door potjes en bekers zoals het Trechterbekervolk die meegaf aan hun doden. Er zijn nagenoeg geen sporen en Freek Rossing staat voor een van de grootste uitdagingen uit zijn loopbaan. En twee dagen later zou hij met zijn familie op vakantie gaan.

Grafgift is een verhaal dat niet alleen gaat over het speurwerk naar de dader, maar ook over gebroken carrières, vernedering, bezetenheid en schaamte.

Anne Doornbos (Erica, 1948) schrijft proza, poëzie, toneel- en liedteksten, veelal in het Drents. In 2018 verscheen zijn eerste Drentstalige thriller, De Paddenvanger, waarmee hij de Streektaalprijs won. In 2021 volgde een tweede thriller, De man die Russisch preut.  

Grafgift telt 376 pagina’s en kost € 19,95. Het is te koop in de winkel van het Huus van de Taol in Beilen, in de winkel van het Hunebedcentrum en bij de boekhandel en op www.huusvandetaol.nl/webshop.

Harrie Wolters krijgt eerste exemplaar Grafgift van Anne Doornbos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.