Heel veel digitale foto’s van hunebedden bij Drents Archief

0
466
021. Inkijkje in de grafruimte van hunebed D27 in Borger. Het plaatsen van de zware dekstenen op de draagstenen moet een zwaar en nauwkeurig werk zijn geweest. Om de druk van de zware dekstenen te kunnen weerstaan, werden de draagstenen iets naar binnen hellend geplaatst. Latere restauraties hebben hier geen rekening mee gehouden. Ook zijn toen zwerfstenen van andere locaties gehaald en in het hunebed geplaatst. Trechterbekerboeren zouden dit beslist anders hebben gedaan.

Op de beeldbank van het Drents Archief zijn meer dan 1500 foto’s te vinden met als thema hunebedden. Bent u geïnteresseerd in hunebedden dan is het zeer de moeite waard om hier eens doorheen te struinen.

Klik hier om direct naar de beeldbank te gaan, naar de hunebedden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.