‘Het Steentijdhuis’, nieuw steentijdmuseum in Albersdorf, Duitsland

0
315
Steentijdhuis met grafheuvel. Albersdorf

Nieuw archeologisch museum in Steinzeitpark Dithmarschen, Albersdorf in Sleeswijk Holstein

Vanaf het voorjaar van 2023 gaat het nieuwe museum het “Steentijdhuis” een uitgebreide en ervaringsgericht inzicht bieden in de steentijd van Sleeswijk-Holstein. Het nieuwe museumgebouw in het Steentijdpark Dithmarschen wordt een belangrijke aanvulling op het huidige openluchtmuseum/park van 40 hectare. Het “Steentijdhuis” is bedoeld als ervarings- en leerplek, als presentatieplaats voor actuele onderzoeksresultaten en ook als een actieve wetenschappelijke instelling. De instelling wil ook doorgaan als een aantrekkelijke vrijetijdsvoorziening voor de plaatselijke bevolking, bezoekers en toeristen.

Het nieuwe gebouw is in zijn uiterlijke vorm en grijsheid geïnspireerd op de vuurstenen die volop in het gebied gevonden worden. Aan de binnenkant heeft de onderkant van het dak de typische vorm van de houten huizen uit het stenen tijdperk. Het bestaat uit twee functionele delen: het interne gedeelte (met administratie en werkplaats) en het openbare gedeelte met de tentoonstelling, een multifunctionele ruimte genaamd de “Steentijdsalon multifunctionele ruimte” en het “Steentijdlaboratorium” voor museumeducatie. Verder is er een speciale tentoonstellingsruimte en een grote opslag- en dienstruimte.

Meer informatie zie https://steinzeitpark-dithmarschen.de/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.