Hunebed D53 in 3D-wereld Open Monumenten Klassendag

0
351
Hunebed D53

Speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar heeft de landelijke organisatie van Open Monumentendag een 3D-wereld vol monumenten laten ontwikkelen. In de 3D-wereld komen diverse monumenten voor, waaronder Hunebed D53 bij Havelte. De wereld is onderdeel van een compleet vernieuwd lespakket voor de Open Monumenten Klassendag. Het pakket en de 3D-wereld zullen op 24 maart met een live demonstratie worden gelanceerd in het rijksmonument Station Baarn.


Naast de digitale 3D-monumentenwereld bestaat het lespakket óók uit een kaartdienst met gps, waarmee kinderen naar 5.000 monumenten in Nederland kunnen navigeren en een monumentenquiz kunnen spelen. Tijdens de lancering neemt de “dienstmeid” van wijlen Koningin Juliana een aantal kinderen mee op pad om de omgeving rondom station Baarn te verkennen en de kaartdienst met gps samen uit te proberen.


Om het nieuwe lespakket compleet te maken, zit er ook spreekbeurtmateriaal in zodat kinderen zich kunnen verdiepen in monumenten en er zelf over kunnen vertellen. Het vernieuwde lespakket is onderdeel van de Open Monumenten Klassendag en is bedoeld om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met monumenten. Hiermee wordt een basis gelegd voor een latere waardering voor monumenten en daarmee voor erfgoed en geschiedenis in het algemeen.


Oude vertrouwde invulling Klassendag


Naast het vernieuwde lespakket kunnen docenten voor de Open Monumenten Klassendag zoals altijd ook nog steeds het hele jaar door op pad gaan met hun leerlingen. Met de klas in het echt monumenten bezoeken, zodat geschiedenis tastbaar wordt. De Open Monumenten
Klassendag is onderdeel van de VriendenLoterij Open Monumentendag, het grootste gratis culturele evenement van Nederland.
Het nieuwe lespakket is ontwikkeld in opdracht van stichting Nederland Monumentenland, de landelijke organisator van Open Monumentendag. De 3D-wereld is tot stand gekomen in samenwerking met Podium, bureau voor educatieve communicatie uit Utrecht en is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en Stichting TBI Fundatie.

Over Nederland Monumentenland


Stichting Nederland Monumentenland maakt zich sterk voor het behoud van monumenten in Nederland. Door ontmoetingen tussen monumenteigenaren, erfgoedprofessionals, publiek én monumenten te organiseren en te faciliteren, worden de monumenten volop beleefd,
opnieuw gewaardeerd en gekoesterd. Op deze manier creëert de stichting cultureel bewustzijn en wordt het draagvlak voor het behoud van monumenten vergroot. Nederland Monumentenland organiseert onder meer: de VriendenLoterij Open Monumentendag, de
Open Monumenten Klassendag, het Nationaal Monumentencongres en de Erfgoedvrijwilligersprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.