Hunebednieuwscafe logo

Het hunebednieuwscafé.nl is het online magazine van het Hunebedcentrum. Begonnen in 2015 is het onderhand met meer dan 5000 artikelen en 1000 abonnees uitgegroeid tot één van de grootste archeologische websites van Nederland. Als je het Hunebednieuwscafé leest, weet je dat er tal van interessante verhalen op staan over heel veel verschillende onderwerpen. Allemaal hebben ze een relatie met hunebedden! Deze verhalen zijn geschreven door een grote en groeiende groep auteurs die elk hun eigen interessante ideeën en kennis willen delen.

Regelmatig is er in het Hunebedcentrum een live hunebednieuwscafé waarbij we een aantal van onze auteurs uitnodigen om een verhaal te vertellen. Soms is dit gekoppeld aan een speciaal thema. Deze avonden zijn gratis en bedoelt voor iedereen die zich graag laat verbazen door de wereld van hunebedden en alles wat ermee verbonden is.

Programma

De avonden zijn doorgaans van 19:30 tot 22:00.

Woensdag 12 april

19:30 Inloop
20:00
Spreker 1:
 Enno Bregman, aardkundige, gespecialiseerd in ijstijden, vertelt over het ontstaan van de Hondsrug en het Voorste Diep in Borger.
Spreker 2: Pierre van Eijl gaat in op de functie van hunebedden… waren het eigenlijk wel graftomben of toch niet?
———–20:45 – pauze
21:00
Spreker 3:
 Albert Metselaar is schrijver van historische fantasy. Zijn verhalen spelen zich af in een Drenthe vol ruisende wouden, klaterende beken, bedolven hunebedden en golvende grasvlaktes.
Spreker 4: Riemke Scharff, onze archeologe, gaat vertellen wat experimentele archeologie nou precies inhoudt.

Aanmelden

Dit evenement is gratis te volgen. Wel is aanmelden verplicht. Dit kan door te mailen naar communicatie@hunebedcentrum.nl
(Graag volledige naam, email en datum + naam evenement vermelden)

Vorig artikelAvondvullend programma vanwege 5000 artikelen
Volgend artikelArcheologische verrassingen in Drenthe vanuit de lucht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.