Oerweekend bij het Hunebedcentrum, 8 en 9 april

0
315
bier brouwen

Oerweekend bij het Hunebedcentrum

8 en 9 april
Tijdens Pasen vind het eerste Oerweekend van het jaar plaats bij het Hunebedcentrum! Dat betekent dat er heel veel te doen is in en rond het museum. Het oertijdpark puilt uit z’n voegen van de oermensen. De steentijd, ijzertijd en de bronstijd worden tot leven gebracht. Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, en gedaan zoals men lang geleden deed. Leer over verschillende technieken en ambachten uit de prehistorie. Sta oog in oog met onze oermensen en beleef zelf hoe het is om in de oertijd te leven. Een weekend vol met activiteiten. Genoeg redenen om tijdens dit weekend het Hunebedcentrum te bezoeken dus! Al dit extra’s is toegankelijk met een regulier museumticket. Je kunt van te voren tickets kopen via https://tickets.hunebedcentrum.nl/nl-NL/tickets

Greep uit de activiteiten
Voor het uitgebreide programma kijk op https://www.hunebedcentrum.eu/events/oerweekend/

Broodje bakken
Bak je eigen oerbrood boven een écht vuur met de hulp van onze oermensen. Het soepele deeg wikkel je om een stok en bak je zelf af. Wel goed opletten dat je broodje niet verbrandt! Met een beetje geduld wordt het smullen.

Broodje bakken

Brons gieten
Een betere manier om de bronstijd tot leven te brengen is er niet. Het is hard werken en je zult dan ook vooral zwoegende oermensen tegen komen bij de bronstijdboerderij. Er komt vuur, een blaasbalg en allerlei smeltende metalen aan te pas. Dit hele spektakel kan jij volgen en het zal je ook zeker doen verwonderen.

Brons gieten

Op bezoek bij de archeoloog
Het Hunebedcentrum heeft een eigen archeologisch opgravingsterrein, waar je kunt zien en ervaren hoe het is om als archeoloog aan het werk te gaan. Onze archeologen laten jou gave vondsten en dierenschedels zien. Het terrein is voor jong en oud interessant!

Op bezoek bij een archeoloog

Wollige toestanden
Bij de brons- en ijzertijdboerderij vind je onze wol deskundigen die verschillende technieken laten zien voor het maken van kleding en accessoires. Ook kun jij proberen je eigen draad te spinnen met de spintol.

Bier brouwen
Voor de ouders is het oerweekend ook heel interessant. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe in de prehistorie bier werd gebrouwen. Een kunstig proces waarbij je veel vaardigheden moest bezitten. In het Trechterbekercafé van het museum kun je genieten van een lokaal (maar modern gebrouwen) Drentsch oerbier.

bier brouwen
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.