Speciale activiteiten bij het Hunebedcentrum in de museumweek van 1 t/m 7 april

Onder leiding van kunstschilder Esther Schlebos vindt op woensdagmiddag 5 april een schilderworkshop plaats waarbij je op zoek gaat naar de schoonheid van Drentse zwerfstenen. De workshop wordt gegeven in de keientuin van het Hunebedcentrum, waar duizenden zwerfstenen liggen die tijdens de ijstijd in Drenthe zijn belandt en hun oorsprong vinden in Scandinavië. Let op: vol = vol

In deze boeiende lezing op 6 april vertelt Luc Hoogenstein over zijn nieuwe boek Mijn 1000 soortentuin: een jaar lang zoeken naar alle dieren en planten in een stadstuintje. In tuinen leven veel meer soorten dieren en planten dan je denkt. Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waar te nemen.

Filmvertoning met 4 gastsprekers: KIVA The Call of the Wisdom keepers. Deze documentaire geeft een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over Moeder Natuur en de mensheid. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’. Let op, deze film kun je niet met je museumkaart bezoeken.

https://www.hunebedcentrum.eu/events/filmvoorstelling-kiva-the-call-of-the-wisdom-keeper/?occurrence=2023-04-05

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.