Restauratie hunebed D53 in 1991

0
468
Nederland - Drente - Havelte - 14-05-1991 Restauratie hunebed bij Havelte. Met een hijskraan wordt een deksteen op zijn plek gelegd. Havelte; Hunebed D53. D53 is met een lengte van bijna 18 meter het op ŽŽn na grootste hunebed in Nederland en vormt samen met D27 het topproduct van de Noord-Nederlandse neolithische hunebedden-bouwkunst. Hij telt 21 zijstenen, 4 sluitstenen en 9 dekstenen, die sinds een restauratie in 1991 weer alle keurig op de draagstenen rusten. Ook is er een fraaie poort, compleet met 4 zijstenen en 1 deksteen. Bijzonder is de westelijke afsluiting van de grafkamer, namelijk met 3 sluitstenen; 1 grote en 2 kleinere. Foto: Sake Elzinga / analoog archief

In 1991 heeft fotograaf Sake Elzinga de restauratie van hunebed D53 vastgelegd. Het fotoarchief van Sake Elzinga staat op de beeldbank van het Drents Archief. In onderliggend foto’s is te zien hoe de restauratie van D53 in zijn werk ging. Met een hijskraan wordt een deksteen op zijn plek gelegd. D53 is met een lengte van bijna 18 meter het op één na grootste hunebed in Nederland.

Nederland – Drente – Havelte – 14-05-1991 Restauratie hunebed bij Havelte. Met een hijskraan wordt een deksteen op zijn plek gelegd. Havelte; Hunebed D53. D53 is met een lengte van bijna 18 meter het op ŽŽn na grootste hunebed in Nederland en vormt samen met D27 het topproduct van de Noord-Nederlandse neolithische hunebedden-bouwkunst. Hij telt 21 zijstenen, 4 sluitstenen en 9 dekstenen, die sinds een restauratie in 1991 weer alle keurig op de draagstenen rusten. Ook is er een fraaie poort, compleet met 4 zijstenen en 1 deksteen. Bijzonder is de westelijke afsluiting van de grafkamer, namelijk met 3 sluitstenen; 1 grote en 2 kleinere. Foto: Sake Elzinga / analoog archief
Foto: Sake Elzinga / analoog archief
Foto: Sake Elzinga / analoog archief
. Foto: Sake Elzinga / analoog archief

Meer foto’s in deze serie zijn te vinden in de beeldbank van het Drents Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.