Ruim 100 senioren over de vloer door samenwerking Hunebedcentrum en ZINN 

0
277


Deze maand hebben Hunebedcentrum en de organisatie WelZINN de handen in een geslagen om ruim 100 ouderen een bijzondere dag aan te bieden. Het Hunebedcentrum heeft het programma, ‘Doos vol verhalen’ ontwikkeld voor senioren waarin het delen van verhalen het uitgangspunt is. “Als museum vinden wij het belangrijk dat we voor iedereen toegankelijk zijn en met dit programma maken we het gemakkelijker om het museum te bezoeken” aldus Nadine Lemmers, hoofd educatie bij het Hunebedcentrum.  

Herinneringen en persoonlijke verhalen 

WelZINN organiseert in themaweken activiteiten en deze maand staat Drenthe en zijn geschiedenis centraal. “Wij zijn blij dat wij het Hunebedcentrum kunnen bezoeken dankzij dit programma dat juist geschikt is voor onze doelgroep” zegt Agnes van Linschoten, medewerker bij WelZINN. Bij mensen roepen de hunebedden vaak herinneringen op. De eerste keer op vakantie naar Drenthe met als hoogtepunt een echt hunebed aanraken. Op school leren over de prehistorie aan de hand van de prachtige schoolplaat met hunebed en hunebedbouwers. Tijdens dit programma is ruimte om deze verhalen te delen met elkaar, maar ook met de museumdocent. De meest bijzondere verhalen kunnen een plek krijgen in de online collectie van het Hunebedcentrum.   

Programma op maat 

Het programma is ontwikkeld in het kader van het Europese project Dementia in Cultural Mediation (DCUM). Binnen het project heeft het Hunebedcentrum met het Healthy Agenig Network Northern Netherlands en andere buitenlandse en binnenlandse partners dit programma op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers ontwikkeld, maar is ook zeer geschikt voor andere groepen waarbij elkaar leren kennen en interactie belangrijk zijn.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.