Samen onderzoek doen naar Natuur – Tiny Forest Hunebedcentrum

0
510
sfeer impressie - Tiny Forest monitoren

Op 10 Maart heeft het Hunebedcentrum met vrijwilligers en basisschoolleerlingen een Tiny Forest geplant in het Oertijdpark: Het Oerbos! Een Tiny Forest is een dicht en snelgroeiend inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Bomen bieden veel voordelen voor mens en milieu en spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Het Oerbos bij het Hunebedcentrum is extra bijzonder omdat er bomen en struiken zijn geplant die vroeger veel gebruikt werden voor bijvoorbeeld voedsel of medicijnen. Een stukje historie dus, te bekijken in het hier en nu!

Maar wat zijn de voordelen van dit soort bosjes nou eigenlijk? En welk effect heeft dat op jullie omgeving? Tijdens de biodiversity week gaan we graag samen met bezoekers meten op Zaterdag 27 mei in Tiny Forest ‘Het Oerbos’. We zullen metingen uitvoeren op gebied van: biodiversiteit (vlinders, bestuivers en bodemdiertjes), CO2 opslag, waterberging en verkoeling. De metingen zijn snel, simpel en vooral heel erg leuk. Iedereen kan meedoen, van alle leeftijden!

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met EarthWatch en IVN. Wil je meer weten over Tiny Forest of het monitoren van de impact van natuur in de stad. Stuur ons dan een mail op: tinyforest.netherlands@earthwatch.org.uk. Woon je niet in de buurt van Borger maar wil je toch graag meehelpen? Kijk dan op deze kaart om alle Tiny Forests te vinden: https://tinyforest.earthwatch.org.uk/tiny-forest-sites

Meer informatie over zaterdag 25 mei vind je op: https://www.hunebedcentrum.eu/events/samen-onderzoek-doen-naar-natuur-tiny-forest-hunebedcentrum/?occurrence=2023-05-27

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.