Tentoonstelling Scratching the Surface van Leonard Witte te zien vanaf 1 juni in het Hunebedcentrum

0
156
Beeld: Leonard Witte | Undertow | 2023 | Photo credit: Leonard Witte

Doorlopend programma van Into Nature met opkomende kunstenaars

Scratching the Surface is een tijdelijke tentoonstelling van de in Groningen woonachtige kunstenaar Leonard Witte (1986). De kunstenaar heeft in opdracht van Into Nature een serie keramische objecten gemaakt, waarop hij een figuratief beeldverhaal toont. De omgeving, mensfiguren en dieren die op de vazen te zien zijn, komen voort uit de verbeeldingswereld van de kunstenaar, maar verwijzen tegelijkertijd naar de geschiedenis van menselijke bewoning in Drenthe en het landschap.

Het overkoepelende thema van deze tentoonstelling is de relatie tussen mens en natuur. Vragen zoals in hoeverre wij de natuur meester zijn, en of we eigenlijk wel het recht hebben om de natuur aan ons te onderwerpen, spelen voor de kunstenaar hierbij een rol. Gesprekken tussen de kunstenaar en onder andere de provinciaal archeoloog en andere experts hebben dit werk gevoed. Witte liet zich daarnaast ook inspireren door een lange fietstocht door Drenthe. Tijdens deze tocht is hij in aanraking gekomen met de sporen van oude culturen die daar te vinden zijn, zoals die van het trechterbekervolk en de materiële cultuur van de grafheuvels.

De presentatie maakt deel uit van het doorlopend programma van Into Nature met opkomende kunstenaars uit de noordelijke provincies. De tijdelijke tentoonstelling is tussen donderdag 1 juni en zondag 3 september, tijdens de reguliere openingstijden van het Hunebedcentrum in Borger, gratis te bezoeken. Voor een museumbezoek is wel een entreebewijs of museumkaart nodig.

Into Nature

Into Nature is een organisatie die kunstwerken van (inter)nationaal vooraanstaande kunstenaars verbindt aan de bijzondere kenmerken van het Drentse landschap en actuele maatschappelijke vraagstukken. Het programma van Into Nature bestaat uit een tweejaarlijks buitententoonstelling en een activiteitenprogramma waaraan beginnende makers uit de noordelijke provincies deelnemen. Hiermee profileert Into Nature zich nu ook als landelijk erkend kunstpodium dat een doorgaande programmering aanbiedt.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Het Mondriaan Fonds, het BNG Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe en de gemeente Borger-Odoorn. Met speciale dank aan het Drents Museum en het Hunebedcentrum.

Meer informatie: www.intonature.net

Beeld: Leonard Witte | Undertow | 2023 | Photo credit: Leonard Witte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.