Het verleden komt tot leven tijdens de Nationale Archeologiedagen 

0
243

Maak kennis met de archeologie van Drenthe bij het Hunebedcentrum tijdens de Nationale Archeologiedagen op 16, 17 en 18 juni tussen 11:00 en 17:00 uur. Archeologen, archeologie studenten en vrijwilligers staan klaar om jou van alles te leren over de wondere wereld van archeologie, dat niet stil staat door nieuwe technieken en onderzoeken.  

Sporen van vroeger 

De archeologische objecten die te zien zijn in het Hunebedcentrum komen tot leven op het buitenterrein van het Hunebedcentrum op 17 en 18 juni. Oermensen vertellen en laten zien hoe gebruiksvoorwerpen in het verleden werden gemaakt. Daarnaast kun je op het opgravingsterrein in het Oertijdpark zelf archeologisch onderzoek uitvoeren. Hierdoor komen archeologen te weten wat mensen vroeger maakten en wat ze bijvoorbeeld aten.  

Experimentele archeologie 

Met de aanvulling van experimenten kunnen archeologen uitvinden hoe spullen vroeger werden gemaakt en waar het voor werd gebruikt. Dit weekend zijn er archeologie studenten van de Werkgroep Experimentele Archeologie Groningen die een experiment uitvoeren om ijzer te smelten. Het gehele programma is terug te vinden op de website.  

Jonge Archeologen Club 

Voor de kleine archeologie liefhebbers en jonge onderzoekers in Noord-Nederland lanceren het Hunebedcentrum en de Archeologische Vereniging Noord-Nederland op zaterdag 17 juni om 13:30 uur de Jonge Archeologen Club (het JAC). “De club wordt opgericht om de interesse van kinderen in archeologie, maar ook verwante onderwerpen zoals geologie, natuur en wetenschap in de brede zin, te stimuleren. Er zijn voor volwassenen verschillende verenigingen waar je terecht kunt met vergelijkbare interesses, maar voor kinderen in deze regio nog niet. Met het JAC willen we ook kinderen, in eerste instantie tussen de 6 en 12 jaar, een vergelijkbare plek bieden.” – Riemke Scharff, Archeoloog bij het Hunebedcentrum.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.